Πλήρης υποβάθμιση της περιοχής της Ροτόντας

Πλήρης υποβάθμιση της περιοχής της Ροτόντας

Αρ. Πρωτ. 1503/11.11.2011

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Πλήρης υποβάθμιση και παρακμή επικρατεί στην περιοχή της Ροτόντας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μνημείο της Ροτόντας είναι το ομορφότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το σημαντικότερο πολιτιστικό δημιούργημα. Η έλλειψη αστυνόμευσης έχει μετατρέψει τη Ροτόντα σε μνημείο παρακμής. Ο χώρος έξω από αυτή και στη προέκταση σχεδόν της Δημ. Γούναρη, έχει υποβαθμιστεί πλήρως από τη παρουσία μεταναστών, λαθραίων και μη, οι οποίοι πωλούν παρανόμως και ανεξέλεγκτα προϊόντα. Σε καθημερινή βάση η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ανησυχεί ιδιαιτέρως τους κατοίκους της περιοχής.

Η εικόνα είναι τριτοκοσμική, καθώς καθημερινά εκτυλίσσονται σκηνές ξυλοδαρμού, αλλά και διαξιφισμών μεταξύ τοξικομανών, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε άντρο ναρκομανών. Στον χώρο υπάρχουν εστίες μόλυνσης, που δεν κολακεύουν καθόλου την πόλη και την σπουδαιότητα του μνημείου. Το ομορφότερο μνημείο της πόλης έχει υποβαθμιστεί πλήρως, με τους αρμόδιους να τηρούν σιγήν ιχθύος. Είναι πραγματικά λυπηρό το κέντρο της πόλης να μετεξελίσσεται σε στέκι τοξικομανών και η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η εικόνα παρακμής που εμφανίζει η περιοχή της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου